Zachování památek reformace a jejich zpřístupnění široké veřejnosti

22. února 2012

Český bratr číslo 1/2012.

Prezentace DVD a webových stránek

Ve čtvrtek 8. prosince se v Husově domě konala závěrečná prezentace a tisková beseda k ukončení projektu Českobratrské církve evangelické Zachování památek reformace a jejich zpřístupnění široké veřejnosti.

Po úvodním slově synodní seniora ČCE Joela Rumla projekt zhodnotila a o jeho závěrečné fázi a využití pro církev i pro veřejnost promluvila Janka Haluková, koordinátorka projektu. Webové stránky projektu www.pamatky-cz.eu představil člen projektového týmu Oliver Engelhardt. Grafik Jiří Kroupa seznámil přítomné s DVD Po stopách památek reformace v ČR., které právě dokončuje. Závěrem zaznělo poděkování realizátorům projektu a pozvání k workshopu pro členy projektového týmu a zástupce informačních míst projektu.

Celý projekt byl spolufinancován Evropskou Unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj. V rámci čtyř etap byly realizovány následující výstupy: 2 500 letáků k informačním místům, 250 plakátů s vybranými památkami, 400 letáků o památkách na Vysočině, 5000 publikací v češtině i v jazykových mutacích, 5000 skládaček, 10 000 kapesních průvodců. Chystá se 10 000 DVD v české, anglické a německé jazykové verzi, určených pro informační místa. Prostřednictvím DVD lze listovat publikací, najít kontakty, poslechnout si evangelickou hudbu a zhlédnout film.

Celý projekt má pokračovat ve fázi udržitelnosti v následujících pěti letech, po něž mají být uvedené materiály k dispozici.

gma

[gallery link="file"]