Slovo čtenářům: Projevená důvěra je vzpruhou pro naši práci

26. prosince 2022

(ČB 12/2022) Je pro nás jako redakci velkou vzpruhou, že v době, kdy obecně tištěná média strádají, můžeme pokračovat v předávání důležitého Božího poselství, dodávat naději, kultivovat mysl, podporovat společenství církve, inspirovat v duchovním životě.

Slovo čtenářům
26. prosince 2022 - Slovo čtenářům: Projevená důvěra je vzpruhou pro naši práci

Milé čtenářky, milí čtenáři, jsme rádi, že nás máte rádi. 

Je pro nás jako redakci velkou vzpruhou, že v době, kdy obecně tištěná média strádají, můžeme pokračovat v předávání důležitého Božího poselství, dodávat naději, kultivovat mysl, podporovat společenství církve, inspirovat v duchovním životě.

Díky vám můžeme prohlubovat kontinuitu časopisu, který již za dva roky oslaví století své existence. 

Kromě tradiční tištěné podoby časopisu je k dispozici také jeho elektronická verze. Aktuálně jsme spustili zcela nový web, kde naleznete všechny novinky a další důležité informace. 

Tištěná verze časopisu je však pro nás stále prioritní. Její příprava je náročná, a to nejen časově, ale především finančně. Přestože redakční rada pracuje bez nároku na honorář, z předplatného nelze ani zdaleka pokrýt všechny náklady na provoz časopisu. 

Po nesnadných rozvahách jsme se tedy rozhodli cenu předplatného zvýšit. Od příštího ročníku tak bude roční předplatné stát 450 Kč. Věříme, že změna není natolik výrazná, aby se časopis stal cenově nedostupným. Pro nás naopak představuje ona stokoruna navíc významnou úlevu v rozpočtu časopisu.

V předvánočním čase upozorňujeme také na možnost dárkového předplatného. Obdarovaný obdrží nejen roční předplatné, ale také dárkový certifikát. Časopis je vhodným darem i k dalším životním příležitostem – ke křtu dospělého, ke konfirmaci apod. Obdarovaný se pak z předplatného těší celý rok. V některých sborech je milou praxí věnovat předplatné časopisu jubilantům ve sboru nebo presbyterům. 

Prosíme, připomeňte možnost předplatného ve svých sborech. Právě předplatitelé jsou totiž pro nás klíčoví. Budeme vděčni také za případné rozšíření plakátů (na vyžádání zašleme, naleznete je také ve sborové zásilce 10/2022).

Stávajícím abonentům prodloužíme předplatné automaticky. Zálohové faktury již s novou cenou jsme rozeslali během listopadu 2022.

I nadále také můžete libovolnou částkou přispívat na transparentní účet Českého bratra: 296800727/0300, variabilní symbol: 980103.

Chci vám tímto vyjádřit svůj velký dík za vaši přízeň. Vážím si veškeré podpory, kterou časopisu projevujete, ať už tu finanční, anebo v podobě vlídného slova. 

S upřímnou vděčností
Adéla Rozbořilová, šéfredaktorka