Jak to vypadá Ve víru víry?

14. září 2022

(ČB 4/2022) Je pátek 18. března dopoledne a v druhém patře zadní budovy Husova doma se na adrese Ústřední církevní kanceláře sejde ilustrátorka, architekt a studentka dějin umění. To není začátek vtipu, ale příběh o tom, jak odborná komise posuzovala návrhy vizuální identity Sjezdu (nejen) evangelické mládeže 2022.

Jak to vypadá Ve víru víry?
14. září 2022 - Jak to vypadá Ve víru víry?

Sjezdy mládeže jsou charakteristické mnoha věcmi. Jednou z nich je název a téma, které se každý rok liší. Letošní ročník, který proběhne v Ostravě od 23. do ⁠25. 9. 2022, ponese název Ve víru víry. K názvu a tématu se pak váže i to, jak daný sjezd vypadá. Mezi mládeží se každoročně vypisuje soutěž o logo (vznešenějšími slovy „vizuální identitu“), které akci doprovází na všech různých propagačních materiálech, bannerech, tričkách, webových stránkách a podobně.

A jinak to nebylo ani letos. V únoru byla soutěž vypsána a v polovině března se na adrese mladez@e-cirkev.cz sešlo celkem sedm návrhů od sedmi autorů. Tím se vracíme k úvodu tohoto článku. Ilustrátorka Martina Špinková, architekt David Vávra a studentka dějin umění Anna Boučková byli totiž členy odborné komise pro posouzení zaslaných návrhů. A čekal je nelehký úkol: vybrat z nich ten nejlepší.DSC04808

Po hodině a půl dlouhé debatě dospěla porota k verdiktu. Vítězem letošní soutěže se stal Vojtěch Janošík. Mladý designer z opavského sboru, student Fakulty multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, který shodou okolností vtiskl tvář i loňskému sjezdu mládeže. Těšíme se na osvědčenou spolupráci a posíláme gratulace do moravskoslezského seniorátu!

Děkujeme také všem účastníkům soutěže za to, že sjezdu věnovali svůj čas a svůj návrh zaslali. Bylo opravdu z čeho vybírat, kvalitních návrhů se sešla celá řada a my jsme rádi, že jsou v našem okolí šikovní lidé! Děkujeme i porotě, že si udělala čas a poskytla na věc svůj profesionální pohled. Věříme, že toto setkání i celá soutěž posouvají sjezd tím správným směrem. 

Detailní rozpracování vítězného návrhu (včetně barevné varianty), ostatní zaslané návrhy nebo třeba anotace letošního sjezdu jsou k nalezení na webu www.mladez.evangnet.cz. Na stejné adrese publikujeme i další novinky, které se života mládeže naší církve týkají.

Kryštof Sojka