Jak pokračuje humanitární pomoc Sýrii

27. března 2023

(ČB 3/2023) Náš partner v severozápadní Sýrii během prvních dní dokázal lidem v oblasti postižené zemětřesením poskytnout alespoň základní ochranu před zimou, přestože úsilí humanitárních organizací komplikuje špatné počasí a nedostatek těžké techniky.

Jak pokračuje humanitární pomoc Sýrii
27. března 2023 - Jak pokračuje humanitární pomoc Sýrii

Na severu země v oblastech pod kontrolou povstalců žijí asi čtyři miliony lidí. Už před katastrofou tam byli obyvatelé odkázáni na humanitární pomoc – jen desetina z nich dokázala žít soběstačně ještě před zemětřesením. Humanitární pracovníci přímo z místa upozorňují, že místním dál chybí přístřeší, jídlo a další základní potřeby. Bezdomovectví je v Sýrii spojeno také s bezpečnostními riziky, mimo jiné i s nevybuchlou municí. Už tak kritickou situaci vysídlených Syřanů zhoršuje fakt, že úřady zastavily provoz plynovodů kvůli hrozícím výbuchům.

Nyní je třeba poskytnout těm, kteří přišli o své domovy, alespoň stany, matrace, přikrývky a potraviny. Prioritou našich partnerů v oblasti je právě vybudování přístřeší. I díky sbírce Diakonie se daří distribuovat základní oblečení pro přežití venku. Náš partner na místě jen za první den rozdal 3340 zimních bund, 1512 kusů dalšího oblečení, 3196 setů pletených čepic, rukavic a šály či 2365 pletených svetrů. 

Zapojit se skrze sbírku můžete i vy. Své dary můžete stále posílat přes projekt Darujme nebo na sbírkový účet Diakonie 292949292/0300 s variabilním symbolem 2023 či sbírku podpořit prostřednictvím DMS na číslo 87 777 ve tvaru:

• DMS DIAKONIESVET 30
• DMS DIAKONIESVET 60
• DMS DIAKONIESVET 90
• DMS DIAKONIESVET 190 


Cena DMS je 30, 60, 90 nebo 190 Kč. 
Službu zajišťuje Fórum dárců. Více na www.darcovskasms.cz. 

Děkujeme, že pomáháte s námi!

Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie ČCE

banner FR (1)