Evangelická oáza v Janských Lázních

4. května 2023

(ČB 4/2023) Jako čerstvou konfirmandku mě bavilo jezdit na biblické kurzy. Setkání se zajímavými přednášejícími, zpívání s kytarou ze zpěvníku Svítá, poznání dalších evangelíků napříč republikou, dobrodružství – noční procházky Prahou, túry v Krkonoších. Kdyby tak bylo něco podobného, až budu starší, dospělá! 

Evangelická oáza v Janských Lázních
4. května 2023 - Evangelická oáza v Janských Lázních

Jsem starší, dospělá, a raduji se z toho, že kurz, Bohu díky, je! Jarní setkání v Janských Lázních dá člověku všechno to, co zažil na kurzech v mládí. Jen už oknem nelezeme jako v Jirchářích na noční procházku Prahou, nechodíme na túry jako v Křižlicích. Jízda to je ale pořád. Biblické téma, témata spjatá s životem v církvi, bohoslužby, zpívání, hezké večery při skleničce nahradily noční procházky a místo túr chodíme do cukrárny. 

Někteří přezdívají tento kurz „Průvan Ducha svatého“, „Nalejvárna Božího slova“, „Evangelické Lurdy“, „Evangelická oáza“. Všechna přirovnání vystihují to, co se tu děje. V Jánkách má člověk čas na Pána Boha i na sebe, na druhé. Načerpá sil, občerství svou duši i tělo. Ti, kteří vědí, už od ledna nedočkavě očekávají spuštění přihlašovacího portálu. Vy, kteří nevíte, přijeďte a okuste. Bude to zase jízda!

Za poradní odbor pro práci s laiky Monika Drdová
foto: trutnov.evangnet.cz