Diakonická sbírka přispěla na rekonstrukci Otcova domu

13. ledna 2022
Diakonická sbírka přispěla na rekonstrukci Otcova domu
13. ledna 2022 - Diakonická sbírka přispěla na rekonstrukci Otcova domu

(ČB 12/2021) Loni touto dobou Diakonie zvala ke sledování ekumenických bohoslužeb, které měly za cíl podpořit sbírku pro organizaci Otcův dům na Ukrajině. Pro Otcův dům shromažďovala Diakonie peníze celý loňský podzim a také na jaře letošního roku. Kromě sbírky a bohoslužeb uspořádala i aukci obrazů a ve spolupráci s TV Noe vytvořila krátký dokument Cesta za Otcovým domem, díky kterému pro sbírku získala další dárce.

Částka, kterou Diakonie ČCE odeslala do Otcova domu, dosáhla 265 817 Kč.

Organizace tyto peníze využila na rekonstrukci hlavní budovy, která slouží pro pěstounské rodiny, jsou v ní učebny speciální školy a také prostory pro sociální pracovníky, psychoterapeutická poradna a další.

Letos v září byla ředitelka Střediska humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie ČCE Kristina Ambrožová v Otcově domě na návštěvě a natočila pro vás odtud krátké video.

Rekonstrukce bude hotova do Vánoc, kdy se děti z Otcova domu do nově opravených prostor vrátí. Právě probíhá instalace topení.

V září loňského roku jsme vás žádali o prostředky na odkup pozemku s bývalým vojenským objektem, který Otcův dům v budoucnu plánuje přestavět na nové vzdělávací a komunitní centrum. První krok byl splněn – také díky sbírkám dalších mezinárodních organizací, které Otcův dům podporují, se pozemek podařilo odkoupit.

Příběhu Otcova domu jsme se blíže věnovali v zářijovém Českém bratru.

diakoniespolu.cz/Hof